Poprvé kurz meditační techniky IAM 8.10. Brno

by

Kurz meditační techniky IAM®

8. října 2016 poprvé v Brně

Amma-IAM2016IAM je snadná a vysoce účinná meditační metoda, kterou vyvinula světově uznávaná spirituální a humanitární představitelka Šrí Máta Amritánandamají, nazývaná Amma a je vyučována českou certifikovanou lektorkou žijící v Indii.

IAM sestává z kombinace jógových relaxačních cviků a cvičení koncentrace pomocí meditace. Pravidelné provádění IAM zklidňuje proud myšlenek, vyrovnává emoce, navozuje pocit uvolnění, vnitřního klidu, míru a radosti.

Praxe zabere zhruba 35 minut denně.

Jsme velice rádi, že Vás můžeme pozvat na první celodenní kurz meditační techniky IAM v Brně.

Čas: 9 – 17:00  Místo konání: Masarykova 32 (Dům U Tří kohoutů, 4. patro), sál Bosorka

Na kurz je nutné se předem registrovat na: a.vachudova@gmail.com (také Vám na tomto kontaktu zodpovíme případné dotazy.)

Pro zájemce a nejen účastníky kurzu: V sobotu po kurzu (kolem 17.30 hodin) se bude promítat kratší film o Ammě a jejích humanitárních aktivitách a poté budeme společně zpívat mantry.

Technika IAM je předávána zdarma, na pokrytí pronájmu a výukových materiálů vybíráme příspěvek 230 Kč. Lidé ve finanční nouzi mohou požádat o slevu nebo prominutí příspěvku. Jakýkoliv finanční přebytek bude věnován na podporu činnosti charitativní organizace akreditované při OSN (www.embracingtheworld .org).

IAM – Integrovaná meditační technika Amrita
Protažení – Relaxace- Meditace – Koncentrace – Klid – Mír – Pohoda – Uvědomění – Radost
Tato meditační technika se nazývá „Integrovaná meditační technika Amrita“, protože jejím cílem je sjednocení těla, dechu a mysli. Zahrnuje kombinaci jógických relaxačních cviků, dýchání a cvičení koncentrace, které zaberou 35 minut denně. IAM je technika vhodná pro lidi vyznávající jakoukoliv víru, není závislá na žádném náboženství nebo systému duchovního přesvědčení.

Přínosy IAM:

  • Schopnost lépe zvládat stres
  • Zvýšení výkonnostilogo-iam-meditation1
  • Zlepšení koncentrace a pozornosti
  • Zlepšení fyzického a emocionálního zdraví
  • Více energie
  • Vyrovnanost
  • Zlepšení duševního klidu a míru

Způsob, jakým vnímáme svět a sami sebe, závisí na našich myšlenkách a emocích. Meditace a jóga jsou účinnými nástroji k omezení proudu myšlenek, ztišení intenzity emocí a dosažení vnitřního klidu a míru. Vytvořením přímého spojení s naším vlastním zdrojem tvořivosti a inspirace si můžeme udržet pozitivní postoj a mnohem účinněji čelit životním výzvám. Díky pravidelné meditační praxi můžeme dosáhnout zlepšení koncentrace a uvědomění, prohloubení duševního klidu, zlepšení celkové vitality, a stejně tak i fyzické a duševní pohody. Stres se snižuje a skutečný potenciál mysli a tvořivost rozkvétají.

Kurzy IAM jsou vedeny vyškolenými a autorizovanými lektory po celém světě.

Více informací o IAM a humanitárních aktivitách naleznete na: iam-meditation.org, integratedmeditation.org a  na cz.amma.org, www.ammachi.cz 

Informace z minulých ročníků IAM v Praze: 2013, 2014.