Výběr z novoročního projevu Ammy 2024

V novoročním projevu 2024 uvedla Amma seznam několika bodů, které nám mohou pomoci vylepšit naše životy:

  1. Buďme vděční životu. Buďme vděční za každou životní zkušenost a buďme vděčni každému, kdo nám pomáhá na naší životní cestě. Buďme vděční přírodě a zemi.
  2. Dobré zvyky dávají našemu životu směr a udržují nás mimo špatné cesty. Zároveň bychom se měli snažit překonat zlozvyky. Udělejte si seznam špatných zvyků do vašeho deníku – takových jako je přejídání, lenost, nadbytečné používání mobilních telefonů či přehnaná touha po sladkém jídle. Pozorujte svůj postup v překonání zlozvyků.
  3. Všem životním výzvám, které vám život připraví čelte s klidem a bez přílišného vzrušení. Vytvořte si takový způsob uvažování, že budete schopni přijmout všechny životní zkušenosti. Zapalte světlo víry na svíci vaší mysli. I kdybyste procházeli hurikánem, udržte si nejvyšší bdělost a zachovejte si v sobě tento plamen svíce víry.
  4. Musíme si vytvořit zvyk se hodně smát a usmívat. Smích patří k nejlepším lékům pro fyzické i psychické obtíže. Smích je také nakažlivý a díky němu se šíří radost i k ostatním.
  5. Měli bychom mít pozornost (všímavost) ke každé myšlence, slovu i skutku.
  6. Zachovejte si víru ve vaši cestu, v Boha, v Učitele nebo vaše vlastní Já. Dá vám to sílu překonat všechny výzvy, které vás mohou na vaší cestě potkat.
  7. Převezměte odpovědnost za vaše neúspěchy a nešťastné zkušenosti. Pomůže vám to se zlepšit.
  8. Dávejte pozor na své zdraví. Pokud je to nutné, změňte svůj životní styl či omezte nezdravé aktivity.
  9. Každý den meditujte, abyste utišili svoji mysl.
  10. Buďte ke každému soucitní, včetně živočichů, ptáků, rostlin a stromů.