Zemětřesení v Japonsku

Hlavní pracovní náplní  dobrovolnických týmů ETW byla: podpora osob v uprchlických táborech – příprava a distribuce potravin; tvorba a podpora denního programu pro malé děti; zajištění čistého prádla; odklízení odpadu, čištění zničených domů, veřejných prostor a místních správních institucí (např. hasiči); rozdělování a doprava humanitárních balíčků; distribuce pitné vody a odstranění sutě ze zemědělských ploch.

Kromě poskytnutí okamžité pomoci vytvořila ETW dlouhodobý projekt na humanitární pomoc, který zahrnuje psychologickou podporu, bezplatné kurzy Ammas Amrita Yoga a IAM Meditation. ETW nyní pracuje na zaslání dalšího humanitárního materiálu do potřebných postižených oblastí.

Město Rikuzentaka po zemětřesení
První skupina dobrovolníků v oblasti Ishinomaki
Pomoc dobrovolníků v uprchlických táborech

Video z postižené oblasti:

Město Kesennuma – odklízení zničené izolace ze skelné vaty

Embracing the World pomáhá na Haiti

16. ledna 2010

Br. Dayamrita Chaitanya s dětmi

Po ničivém zemětřesení na Haiti v lednu 2010 se organizace Embracing the World okamžitě zapojila do humanitární pomoci. Do dvou týdnů zaslala 11 palet lékařského materiálu. Pomoc přišla na adresu organizace Partners In Health (PIH), bostonského charitativního institutu, který na Haiti působí již více než dvacet let. Humanitární pomoc zahrnovala léky, lékařský materiál a vybavení, diagnostické přístroje, přikrývky, stany, spacáky, porodnické a kojenecké vybavení, vozíčky, berle, dlahy, ortézy a solné roztoky. Vzhledem k období dešťů bylo vybaveno nákladní auto s kvalitním nepromokavým materiálem – průmyslová dehtovaná plátna o hmotnosti 44 tisíc liber a kontejner s přikrývkami, ložním prádlem, ručníky, nutričními nápoji, kolečkovými křesly a dalším lékařským vybavením.

Potraviny a stipendia pro děti

ETW již začala s připravovaným projektem na sponzorování dětí a rodin z postižených oblastí. K dispozici jsou základní potraviny (rýže, fazole) včetně psychologické a vzdělávací podpory dětí – školné pro sirotky a celkové materiální zabezpečení.

Více informací o možnostech pomoci naleznete na stránkách organizace M.A. Center: www.amma.org