Kurz meditační techniky IAM 21.11.2015

by

logo-iam-meditation1IAM – Integrovaná meditační technika Amrita

Protažení – Relaxace- Meditace

Koncentrace – Klid – Mír – Pohoda – Uvědomění – Radost

Dovolujeme si Vás pozvat na kurz meditační techniky IAM 21-22.11 v Praze. IAM – Integrovaná meditační technika Amrita je jednoduchá, ale velice efektivní technika, kterou vyvinula světově známá duchovní a humanitární představitelka Šrí Máta Amritanandamají, láskyplně nazývaná Amma, aby pomohla lidem najít naplnění života.

Čas konání:

sobota 21.11.2015  10 – 17 hod. a neděle 22.11.2015  10 – 13 hod. (jedná se o jeden dvoudenní kurz)

Místo konání:

DRUNA, Pštrossova 15, Praha 2, mapa

Registrace a kontakt pro zájemce:

Na kurz je potřeba se registrovat, proto prosíme zájemce, aby tak učinili na kontaktu níže. Také Vám na tomto kontaktu zodpovíme případné dotazy.

JUDr. Jitka Kučerová, kucerovajitka@centrum.cz

Popis techniky:

Tato meditační technika se nazývá „Integrovaná meditační technika Amrita“, protože jejím cílem je sjednocení těla, dechu a mysli. Zahrnuje kombinaci jógických relaxačních cviků, dýchání a cvičení koncentrace, které zaberou jen 35 minut denně. IAM je technika vhodná pro lidi vyznávající jakoukoliv víru, není závislá na žádném náboženství nebo systému duchovního přesvědčení.

Prospěch získaný z IAM:

Schopnost zvládat stres

Více energie

Zvýšení výkonnosti

Zlepšení koncentrace a pozornosti

Zlepšení fyzického a emocionálního zdraví

Vyrovnanost

Duševní klid a mír

Objevte svůj skutečný potenciál

Způsob, jakým vnímáme svět a sami sebe závisí na našich myšlenkách a emocích. Již v dávných dobách bylo prokázáno, že meditace a jóga jsou účinnými nástroji k omezení proudu myšlenek, ztišení intenzity emocí a dosažení vnitřního klidu a míru. Vytvořením přímého spojení s naším vlastním zdrojem tvořivosti a inspirace si můžeme udržet pozitivní postoj a mnohem účinněji čelit životním výzvám. Léčebná prospěšnost jógy a meditace je lékařskými odborníky vědecky prokázaný fakt – včetně neurologů, fyziologů, kardiologů a psychologů, kteří doporučují tyto časem prověřené techniky ke zlepšení zdraví. Díky pravidelné meditační praxi můžeme dosáhnout zlepšení koncentrace a uvědomění, duševního klidu, celkové vitality, a stejně tak i fyzické a duševní pohody. Stres se snižuje a skutečný potenciál mysli a tvořivost rozkvétají.

Kurzy IAM jsou vedeny vyškolenými a autorizovanými lektory po celém světě.

Proč je IAM zdarma?

V souladu s indickou tradicí je duchovní poznání předáváno zdarma. Totéž platí pro meditační kurzy IAM. Amma říká: „Spiritualita je přirozeným právem lidstva a vyžadovat peníze za výuku meditace by bylo stejné, jako chtít poplatek po dítěti za mateřské mléko.“ Jediný poplatek je na pokrytí nájmu za prostor (330 Kč), ve kterém se technika vyučuje. Po dohodě je možná sleva nebo prominutí příspěvku pro účastníky ve finanční nouzi. Po kurzu je také možné přispět darem na podporu činnosti charitativní organizace akreditované při OSN Embracing The World.  Více informací a prezentační film najdete na  integratedmeditation.org  nebo iam-meditation.org.

Pro zájemce a nejen účastníky kurzu: V sobotu po kurzu (kolem 17 hodin) se bude promítat film o humanitárních aktivitách Ammy, také budeme společně zpívat a sdílet.

Informace z minulých ročníků IAM v Praze: 2013, 2014.